INFORMATION ON VIBROTEST 80 INSTRUMENT SETTINGS

Hello,

Iam using vibrotest 80 analyser and iam new to it. I have created route and made every setting good. But while collecting data I have observed the overall velocity of some equipments is showing fixed value on all bearing points of the same equipment (eg.,3.7) even though offroute reading was showing actual value. And the respective spectra were also good. Please guide me if any one faced/used vibrotest 80 (b&k make)

Original Post
Rahul v dan posted:

Hello,

Iam using vibrotest 80 analyser and iam new to it. I have created route and made every setting good. But while collecting data I have observed the overall velocity of some equipments is showing fixed value on all bearing points of the same equipment (eg.,3.7) even though offroute reading was showing actual value. And the respective spectra were also good. Please guide me if any one faced/used vibrotest 80 (b&k make)

I have same problem.but i dont find the solition yet

Rahul v dan posted:

I have observed that only the overall is not correct, but spectra are good, that to especially while taking readings of high noise equipment. If you find a solution please share with me.

 

Yes our cases happen on high noise equipement .but spectra are good. When we put a insolator (like rubber or non metal washer)under sensor after that overall value will be correct. Becouse of noise reduction. Did u call support vt 80 to help you?

Rahul v dan posted:

yes, i too have checked the sensor settings. it is too brief. i didn't find any delay setting/settling time settings. wil surely contact vt80 help.

 

Dear rahul

Pls set the number of sample at time signal configuration equal to (number of line at spectrum configuration )×2.56

And also frequency band filter same the spectrum configuration.pls inform me about the result after new mesurment

Best regards

aziz58 posted:
Rahul v dan posted:

yes, i too have checked the sensor settings. it is too brief. i didn't find any delay setting/settling time settings. wil surely contact vt80 help.

 

Dear rahul

Pls set the number of sample at time signal configuration equal to (number of line at spectrum configuration )×2.56

And also frequency band filter same the spectrum configuration.pls inform me about the result after new mesurment

Best regards

Thanks for the suggestion sir,

But it didn't changed anything. Overall readings were haywire while taking high noisy equipment.Don't know what to do!!

Rahul v dan posted:
aziz58 posted:
Rahul v dan posted:

yes, i too have checked the sensor settings. it is too brief. i didn't find any delay setting/settling time settings. wil surely contact vt80 help.

 

Dear rahul

Pls set the number of sample at time signal configuration equal to (number of line at spectrum configuration )×2.56

And also frequency band filter same the spectrum configuration.pls inform me about the result after new mesurment

Best regards

Thanks for the suggestion sir,

But it didn't changed anything. Overall readings were haywire while taking high noisy equipment.Don't know what to do!!

Have you ever recieved any suggestion from b&k support

aziz58 posted:
Rahul v dan posted:
aziz58 posted:
Rahul v dan posted:

yes, i too have checked the sensor settings. it is too brief. i didn't find any delay setting/settling time settings. wil surely contact vt80 help.

 

Dear rahul

Pls set the number of sample at time signal configuration equal to (number of line at spectrum configuration )×2.56

And also frequency band filter same the spectrum configuration.pls inform me about the result after new mesurment

Best regards

Thanks for the suggestion sir,

But it didn't changed anything. Overall readings were haywire while taking high noisy equipment.Don't know what to do!!

Have you ever recieved any suggestion from b&k support

I have mailed them. But no reply till now.

Rahul v dan posted:
aziz58 posted:
Rahul v dan posted:
aziz58 posted:
Rahul v dan posted:

yes, i too have checked the sensor settings. it is too brief. i didn't find any delay setting/settling time settings. wil surely contact vt80 help.

 

Dear rahul

Pls set the number of sample at time signal configuration equal to (number of line at spectrum configuration )×2.56

And also frequency band filter same the spectrum configuration.pls inform me about the result after new mesurment

Best regards

Thanks for the suggestion sir,

But it didn't changed anything. Overall readings were haywire while taking high noisy equipment.Don't know what to do!!

Have you ever recieved any suggestion from b&k support

I have mailed them. But no reply till now.

Hello sir,

 

I think your suggestion worked. Today once again I revised the settings and created a new route. I got correct readings of the noisy equipment today after i got this instrument.Hope it will be good in future.

 

Thank you

Rahul v dan posted:
Rahul v dan posted:
aziz58 posted:
Rahul v dan posted:
aziz58 posted:
Rahul v dan posted:

yes, i too have checked the sensor settings. it is too brief. i didn't find any delay setting/settling time settings. wil surely contact vt80 help.

 

Dear rahul

Pls set the number of sample at time signal configuration equal to (number of line at spectrum configuration )×2.56

And also frequency band filter same the spectrum configuration.pls inform me about the result after new mesurment

Best regards

Thanks for the suggestion sir,

But it didn't changed anything. Overall readings were haywire while taking high noisy equipment.Don't know what to do!!

Have you ever recieved any suggestion from b&k support

I have mailed them. But no reply till now.

Hello sir,

 

I think your suggestion worked. Today once again I revised the settings and created a new route. I got correct readings of the noisy equipment today after i got this instrument.Hope it will be good in future.

 

Thank you

Hi dear

It s a good news. Try to more point and machines by new route.keep it touch with me

aziz58 posted:
Rahul v dan posted:
Rahul v dan posted:
aziz58 posted:
Rahul v dan posted:
aziz58 posted:
Rahul v dan posted:

yes, i too have checked the sensor settings. it is too brief. i didn't find any delay setting/settling time settings. wil surely contact vt80 help.

 

Dear rahul

Pls set the number of sample at time signal configuration equal to (number of line at spectrum configuration )×2.56

And also frequency band filter same the spectrum configuration.pls inform me about the result after new mesurment

Best regards

Thanks for the suggestion sir,

But it didn't changed anything. Overall readings were haywire while taking high noisy equipment.Don't know what to do!!

Have you ever recieved any suggestion from b&k support

I have mailed them. But no reply till now.

Hello sir,

 

I think your suggestion worked. Today once again I revised the settings and created a new route. I got correct readings of the noisy equipment today after i got this instrument.Hope it will be good in future.

 

Thank you

Hi dear

It s a good news. Try to more point and machines by new route.keep it touch with me

Hi dear

Whats up?do you repeat the measurment ?

Does your problem solved completely?

Add Reply

×
×
×
×